1 de cada 5

Es calcula que 1 de cada 5 infants i adolescents de tot el món pateixen abusos sexuals

El passat mes de maig, vam conèixer de primera mà el testimoni de la Carme Diaby, quan va explicar la seva història al programa Quatre Gats de TV3. Com a Obliqües, a part de dur a terme consultories per a organitzacions, dediquem bona parta de la nostra tasca a donar suport a campanyes d’activisme i d’incidència política, aportant metodologia i estrategia.

Per aquest motiu, vam contactar amb la Carme Diaby, i d’aquí neix la campanya 1 de cada 5. Tenim diferents objectius, entre els quals hi ha, trencar amb el tabú que envolta aquest abús de poder dels adults per sobre d’infants i adolescents, parlar de sexualitat i consentiment, de les responsabilitats i obligacions de tota la societat i les administracions públiques en la garantia dels drets d’infants i adolescents i de superació, reparació i empoderament de les víctimes. I ho volem fer des d’una perspectiva feminista i interseccional, incorporant les veus de persones molt diverses que posaran de relleu que els abusos sexuals, l’adulcentrisme i el sexisme no tenen fronteres, i que per tant, calen aliances àmplies i atacar l’arrel del problema.

Si voleu conèixer els detalls de la campanya, els podreu anar seguint a la pàgina 1 de cada 5 on publicarem totes les accions que anirem duent a terme. Us hi esperem!